Microdermabraziunea este o procedura de de imbunatatire a texturii pielii prin care se exfoliaza si indeparteaza stratul superficial de celule moarte de la suprafata pielii.
Aparatul de microdermabraziune va indeparta celulele moarte din primul strat de piele si va oferi un aspect stralucitor acesteia folosind un varf imbracat in cristale.
Care sunt, totusi, beneficiile pentru care tot mai multe persoane aleg acest tratament si care sunt riscurile la care ne expunem?
Avantaje:
- Avantajul principal al microdermabraziunii este posibilitatea de a obtine o piele tonifiata, neteda si luminoasa printr-o procedura simpla si rapida, care poate fi efectuata intr-un timp relativ scurt (15-30 minute). Este o modalitate ce poate fi repetata la intervale scurte de timp.
- Nu necesita anestezie.
- Perioada scurta de recuperare.
- Indeparteaza o mare parte din punctele negre.
- Este o procedura putin invaziva, nedureroasa. De cele mai multe ori, agresivitatea unei proceduri anti-aging si eficienta ei se afla in stransa legatura, insa in acest caz putem obtine rezultate satisfacatoare fara interventie chirurgicala.
- Este o procedura eficienta pentru persoanele a caror piele este foarte incarcata, imbatranita sau a fost afectata de expunerea excesiva la soare, dar si in cazul cicatricilor provocate de acnee, etc.
- Totodata, printre beneficiile microdermabraziunii se afla si imbunatatirea circulatiei si a fluxului limfatic, care influenteaza la randul lor sanatatea interna a pielii.
Dezavantaje si riscuri:
Atunci cand microderabraziunea este efectuata de catre un dermatolog, aceasta prezinta riscuri minime.
Eventualele riscuri care pot aparea sunt asociate, in cele mai multe cazuri, cu efectuarea procedurii in conditii nesterile sau aplicarea necorespunzatoare a tratamentului, iar printre ele pot fi enumerate:
- Riscul de a dezvolta o infectie in cazul in care aparatura nu este dezinfectata in mod corespunzator;
- Daca aparatul este utilizat la o intensitate prea mare, exista riscul ca pielea pacientului sa fie deteriorata de cristalele fine folosite pentru exfoliere;
- Uneori, pielea poate ramane sensibila si trebuie sa fie mentinuta hidratata si departe de expunerea la soare timp de cateva zile.
Microdermabraziunea nu este o procedura eficienta in cazul ridurilor si cicatricilor adanci.
Aceste efecte secundare sunt foarte rare si nu vor avea loc atunci cand procedura este efectuata intr-un mod corespunzator. Efectuarea procedurii de catre un specialist pregatit in acest sens va reduce considerabil posibilele riscuri.